Läs i rätt ordning: Kepler

Cirka 1 minuts lästid

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Kepler-böckerna blev snabbt efter den första bokens release en stor succé. Intresset har inte minskat med åren. Böckerna kretsar kring flera personer, bland andra poliserna Joona Linna och Saga Bauer, samt psykologen Erik Maria Bark. Kepler-böckerna är riktiga spänningsromaner, thrillers som får läsaren att vilja tända alla lampor på grund av nyvunnen nattskräck – men samtidigt vägra lägga ifrån sig boken.

Måste man läsa Kepler-böckerna i rätt ordning?

Det är starkt rekommenderat att läsa Kepler-böckerna i rätt ordning. Vissa av dem är mer fristående än andra. Men eftersom böckerna hela tiden följer samma karaktärer, så kommer man inte hänga med lika bra i handlingen om man hoppar in mitt i romansviten.

Så läser du Kepler-böckerna i ordning

Det här är rätt ordning av Lars Kepler-böckerna om Joona Linna:

  1. Hypnotisören (2009)
  2. Paganinikontraktet (2010)
  3. Eldvittnet (2011)
  4. Sandmannen (2012)
  5. Stalker (2014)
  6. Kaninjägaren (2016)
  7. Lazarus (2018)
  8. Spegelmannen (2020)
  9. Spindeln (2022)

Under namnet Lars Kepler har även boken ”Playground” (2016) givits ut. Den ingår inte i serien böcker om Joona Linna, utan är en helt fristående titelt.

När kommer nästa Kepler-bok?

Den senast utgivna boken kom år 2022, läs gärna vår recension av Lars Keplers ”Spindeln”. När nästa bok av Lars Kepler släpps är det i dagsläget ingen som känner till. Men om författarduon bakom romanerna följer sitt tidigare mönster, så kanske vi kan hoppas på att den tionde Kepler-boken kommer under år 2024.

Vem är Lars Kepler?

Lars Kepler är angiven som författare till alla böckerna om Joona Linna och hans kollegor. Men Lars Kepler är en pseudonym. Istället är det en författarduo som ligger bakom succéromanerna; Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Att det var de som låg bakom pseudonymen Lars Kepler avslöjades en tid efter att den första boken, Hypnotisören, hade givits ut år 2009.

Finns Kepler-böckerna som film?

Ja, första Kepler-boken finns på film. ”Hypnotisören” hade filmpremiär i september 2012, med bland andra Lena Olin, Mikael Persbrandt och Tobias Zilliacus i rollerna. Det har även varit tal om att böckerna ska komma både som film och som tv-serie, med produktion i USA. I dagsläget har de planerna dock inte blivit verklighet.

Anna har sorterat in sig själv under "boknörd" sen barndomen, gillar att läsa snabbt och föredrar - trots annars stor digital närvaro - en klassik bok av papper att hålla i handen. Hon slukar allt från faktaböcker till true crime och historiska romaner, men har lite svårt att fastna för feelgood.

1 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.