Om Bläddrat

Välkommen till Bläddrat – en sajt om böcker, för bokälskare, av bokälskare. Bläddrat drivs av Anna Lavfors och Katarina Stenskytt och är en oberoende sajt, fristående från både förlag och bokhandlar. I de fall att vi gör sambarbeten, märks dessa tydligt ut i början av inlägget eller artikeln. Affiliatelänkar kan förekomma, och dessa märks också tydligt ut. Bläddrat är en bokblogg och en boksajt

På Bläddrat kan du läsa recensioner av och artiklar om böcker. Ibland dyker det upp intervjuer och inte sällan bjuder vi på våra favoriter i form av listor och guider. Vi hoppas att din lista över böcker som du vill läsa ska bli oändlig efter ett besök hos oss.

Om du vill komma i kontakt med oss, hittar du våra kontaktuppgifter här.

Anna Lavfors
Fotograf: Minna Ridderstolpe

Anna Lavfors

Jag är en 38-årig fyrabarnsmor bosatt i Bagarmossen. Den första boken jag läste från pärm till pärm var “Korven” av Anna-Clara Tidholm. Jag var 5 år gammal och sen dess har jag varit absolut beroende av läsning. Hur mycket jag läser varierar. Vissa perioder är det mest bilder- och kapitelböcker när jag högläser för barnen innan läggdags. Andra perioder kan jag hinna med ett par romaner om dagen. (Ja, de andra perioderna brukar infalla när jag har semester.) Jag är gammaldags i det avseendet att jag enbart läser fysiska böcker, ljudbok och läsplatta är genialt men inget för mig. 

Bakgrund: Vid en direkt fråga kommer jag svara att jag saknar bakgrund i branschen, men ska sanningen fram är jag hemligt stolt över mitt år som bokuppsättare på Stockholms Stadsbibliotek. Har arbetat som skribent under det senaste decenniet men är utbildad socionom i grunden.

Lässtyrka: Enligt andra så läser jag snabbare än de flesta. Tyvärr gäller det inte för studielitteratur. Eller om boken är tråkig. Är boken bra så läser jag den i ungefär samma tempo som jag dricker min Cola Zero till fredagsmiddagen.

Favoritgenrer: Böcker om virus, sjukdomar och sjukvård slinker alltid ned. Många böcker jag gillar har jag sett beskrivas på nätet som “böcker som pappor köper från flygplatskiosken femton minuter innan det är dags att boarda”.

Katarina Stenskytt

Jag läser gärna böcker om döden, monster och har en extra stor plats i mitt hjärta för vampyrfiktion, som naturligtvis kan beror på att jag såg ”Interview with the vampire” och ”Bram Stoker’s Dracula” på bio på 90-talet och golvades totalt. Numera kallar jag mig helt skamlöst för vampyrexpert. Jag köper ofta fler böcker än vad jag hinner läsa och har minst två tatueringar inspirerade av böcker. Eller är det tre? Vem räknar ens. Jag läser både hederliga pappersböcker, men är även storkonsument av såväl e-böcker som ljudböcker.

Bakgrund: Om du gillar att lyssna på poddar om böcker, har du säkert hört mig i En förbannad podd – en bokpodd som jag drivit sedan 2015. Jag har varit ambassadör för Augustpriset och Årets Bok vid flera tillfällen

Lässtyrka: Jag läser väldigt brett – allt från böcker för 9-12-åringar till bloddrypande böcker om kirurgins historia.

Favoritgenrer: Just nu har jag ännu en gång grävt ned mig i böcker om vampyrer och böcker som handlar OM böcker om vampyrer. Vampyrer för hela slanten. Bitigt!