5 böcker till farsdag

/
Cirka 1 minuts lästid

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Hade du också glömt att det är farsdag på söndag? Du är i gott sällskap. Men än finns det tid att köpa en liten present om man vill, och vad passar bättre än en bok i farsdagspresent? Vi tipsar om fem böcker till pappa, eller som present överlag. Alla böckerna finns i butik just nu, för är man så här sen med presentshoppingen finns det inte tid att nätshoppa.

1. ”Min berättelse – om livet och musiken” av Dave Grohl

Växte pappsen upp med Nirvana eller Foo Fighters? Dave Grohls biografi ”Min berättelse – om livet och musiken” har fått fantastiska recensioner. Han låter läsaren följa med från åren då han bodde i en skåpbil och turnerade med punkbandet Scream till de stora scenerna tillsammans med Nirvana och Foo Fighters. Det här är en bok som man kan uppskatta även om man inte är ett stort fan av Foo Fighters (jag har personligen aldrig förstått storheten med dem, men smaken är som baken).

2. ”Överlev krisen : prepping och vardagsberedskap” av Trygve Skanding och Jostein Saakvitne

En preppingbok känns, tyvärr, högaktuell. Lika bra att pappa lär sig hur krisen ska hanteras! ”Överlev krisen: prepping och vardagsberedskap” av Trygve Skanding och Jostein Saakvitne kommer ge dig kunskap för alla situationer, oavsett om det är samhället som kollapsar eller ett långvarigt strömavbrott som är problemet. Alla familjer borde skaffa sig grundläggande kunskap i krishantering, så denna present gynnar alla. Och tänk så välfyllt skafferiet kommer bli.

3. ”Gäddbibeln” av Tobias Fränstam

Är det någon med ett fiskintresse du ska köpa present till nu i helgen? ”Gäddbibeln” av Tobias Fränstam beskrivs som en komplett lots för alla sportfiskare, och är den första rejäla boken om gäddor som släppts sedan 1970-talet i Sverige.

4. ”Bullar, bröd och brunch” av Camilla Hamid

Säkra upp ett härligt flöde av gotte genom att ge bort ”Bullar, bröd och brunch” av Camilla Hamid. Recept på kanelbullar, sticky buns, toscabullar och solskensbullar, scones, pannkakor, croissanter och smarriga mackor – munnen vattnas av blotta tanken.

5. ”Spindeln” av Lars Kepler

Om pappa läser Kepler sitter han säkert och längtar efter den senaste Kepler-boken: ”Spindeln”. Om han inte har läst någon Kepler än? Herregud, då har du ju presenterna för de närmaste tio presenttillfällena klara: börja med att ge honom ”Hypnotisören”. What a ride, att ha alla Kepler framför sig – kanske den finaste gåvan av alla.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

2 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.