Besök: Pocket Shop Götgatan

Besök: Pocket Shop Götgatan

/
Uppskattad lästid: 2 min
Besök: Pocket Shop Götgatan

Pocket Shop Götgatan

Adress:Götgatan 40 Stockholm
Öppettider:Mån-Fre: 10:00-19:00Lör: 10:00-18:00Sön: 12:00-17:00
Café:Nej
Hemsida:Pocket Shop Götgatan
Tillgänglighet:Trappsteg för att komma in i butiken, samt även trappsteg inne i butiken. 

Har man någonsin vandrat Götgatansbacken upp och ned, har ögonen med största sannolikhet dragits till den färgsprakande lila boklåda som ligger på krönet av Götgatan i korsningen Götgatan/Högbergsgatan. Uppför ett par trappsteg i sten, hittar vi vad som mycket väl kan vara den mysigaste av Pocket Shops butiker, som tyvärr de senaste åren minskat i antal. Tidigare kunde man hitta Pocket Shop lite här och var, men nu är de nästan exklusivt belägna på ställen som präglas av snabb genomfart i Stockholm: Arlanda och Centralen. Butiken på Götgatan är undantaget som bekräftar regeln.

Även om många av oss tänker på Götgatan som ett shoppingstråk, finns det också massor av bostäder på söder – det märks direkt när man kliver in på Pocket Shop Götgatan! Stämningen här är nämligen mycket mer familjär är vad den är på butikerna i Stockholms resenav. Här stannar gärna kunderna till, småpratar med personalen och tar sig tid att botanisera det breda och färgsprakande pocketsortimentet. Ja, för en bokbutik fylld med pocketutgåvor, ter sig faktiskt lite mer färgglad än många andra bokaffärer. 

Sortimentet hos Pocket Shop Götgatan

På Pocket Shop Götgatan kan man hitta det mesta! Sortimentet är brett och här går det absolut att shoppa de senaste pocketsläppen. Men klassiker ges också stort utrymme, med en hel hyllsektion helt dedikerad pocketutgåvor av klassiker. Där fastnar man lätt en stund och funderar över vilka böcker man egentligen hann läsa i skolan, och vilka av klassikerna man kanske borde ta sig an nu i vuxen ålder? En perfekt hylla att botanisera om man funderat på att starta en bokcirkel.

Det finns även en väl tilltagen sektion för böcker på engelska, där det är svårt att inte sträcka sig efter minst en bok som man blir sugen på. Överlag är det faktiskt svårt att besöka Pocket Shop Götgatan, utan att behöva passera kassan på vägen ut. Pocketböcker är ju så plånboksvänliga, att det känns helt legitimt att unna sig minst en, trots att bokhögen där hemma är rätt diger.

Besök: Pocket Shop Götgatan

Inte bara pocket hos Pocket Shop

Även om utbudet av inbundna böcker naturligtvis inte är stort, så finns det ett litet handplockat utbud där nya och omtalade boksläpp syns – och som vanligt finns några få kurerade pappersvaror att sukta över. Man hittar naturligtvis även en vägg med pockettoppen, men den stora styrkan får nog sägas vara den breda variation av böcker som det finns att välja på här. Skräck på engelska? Absolut! En oändligt tjock bok av Dostojevskij? Ta två! Historia, fakta, populärpsykologi, romaner, noveller, feelgood, feelbad – bara din egen smak sätter gränserna (och kanske till slut även din budget). 

När ska man besöka Pocket Shop Götgatan?

  • Om man vill ha en bok, men inte riktigt bestämt sig för vilken – här finns alla möjligheter att hitta boken du inte visste att du ville läsa.
  • När man är en person som gärna väljer bok utifrån omslaget så är Pocket Shop som en godisbutik
  • När du behöver hjälp att hitta en bok som passar dig, personalen tar sig tid för alla som behöver hjälp

Läs gärna våra andra inlägg om när Bläddrat besöker bokhandlar.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

2 Comments

  1. Hej!
    Vill bara flika in att det finns en ramp som kan tas ut för att man ska kunna komma in med rullstol etc. Samt att personalen gärna hjälper till att lyfta in / ut barnvagn, rullatorer.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.