Besök: Gamla Stans Bokhandel

Uppskattad lästid: 2 min

Gamla Stans Bokhandel

Adress:Stora Nygatan 7, Stockholm
Öppettider:Mån-fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: Stängt
Café:Nej (men Gamla Stan är fullt av fikaställen, om man blir sugen)
Hemsida:Gamla Stans Bokhandel
Tillgänglighet:God, det kan vara lite snårigt att komma in, men väl inne går det bra att ta sig runt bland böckerna.

Gamla Stans Bokhandel är en bokaffär med en riktigt personlig touch – vid ett stort bord i mitten av affären, sitter nämligen personalen och arbetar och småpratar gärna med oss under vårt besök. Vi hinner avhandla både tydliga trender på bokomslag, författarbesök och livepoddar i butiken, medan vi botaniserar bland utbudet. Det känns personligt och ganska intimt.

På Gamla Stans Bokhandel, har man nämligen gott om både författarbesök och poddinspelningar framför publik (ofta med gästande författare). Både poddarna “Krimtidpodden” och “Vad vi pratar om när vi pratar om böcker” gästar frekvent denna bokhandel tillsammans med spännande gäster.

Gamla Stans Bokhandel ägs av förlaget Volante, men det innebär inte att utbudet är begränsat till deras utgivning. Tvärtom!

Sortimentet hos Gamla Stans Bokhandel

Gamla Stans Bokhandel må inte vara stor, men här finns ändå en fin bredd på böcker. Direkt när man kliver in, lockas man av nya titlar som man sett i så väl instagramflödet och i tidningar. De är duktiga på att lyfta fram snackisarna, men också böcker som man misstänker kommer bli nästa stora snackis. Det märks att ägarna och de som jobbar här är bokälskare med benkoll på sortimentet. “Alla böcker i vårt sortiment finns där av en anledning”, skriver de på sin hemsida – och det är verkligen den känslan man får. Särskilt när det kommer till utbudet som inte är de senast publicerade böckerna. Här kan man hitta boken man inte visste att man ville läsa, och det är ett gott betyg. 

Här finns det även ett litet utbud av anteckningsböcker, bokmärken och andra saker som man kan tänkas villhöva. På det stora hela, känns Gamla Stans Bokhandel på pricken som en sådan där bokhandel man själv kan drömma om att öppna – kanske särskilt efter att ha läst en eller ett par feelgoods med namn som Den lilla bokhandeln på hörnet eller Böcker och geléhjärtan i Gamla Stan (helt påhittade namn, så vitt vi vet…).

När ska man besöka Gamla Stans Bokhandel?

Läs gärna om våra andra inlägg om när Bläddrat besöker bokhandlar.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.