Besök: Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

/
Uppskattad lästid: 2 min
Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm
Adress:Mäster Samuelsgatan 28, Stockholm
Öppettider:Mån-Fre 10-19
Lördag: 10-18
Söndag: 11-17
Café:Ja, K-märkt Bokcafé
Tillgänglighet:Breda ramper finns, god tillgänglighet inne i butiken för både rullstol och barnvagn.

Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan 28 i Stockholm, ligger snett bakom NK och bara ett stenkast från såväl Gallerian som Mood gallerian. Mer centralt i city kan det nästan inte bli, och detta är tveklöst en av Akademibokhandelns flaggskeppsbutiker. Lokalen är enorm, men ändå bara i ett våningsplan vilket gör det lätt att navigera runt med både barnvagn och rullstol. 

Förutom ett stort utbud av böcker, erbjuder Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan ett föredömligt stort utbud av kontorsmaterial som är brett nog att göra även den hävgivna bullet journal-skaparen lycklig. Här finns nämligen både raderbara bläckpennor och japanska överstrykningspennor från Mildliner. Det finns även ordentligt med pyssel och pussel, så ska man på presentjakt kommer Akademibokhandeln absolut kunna leverera till de allra flesta i släkten.

Det finns ett stort café inne på Akademibokhandeln: K-märkt Bokcafé. Här kan man äta allt från frukost till fika och en rejäl lunch. Just den dagen som vi besökte Akademibokhandeln i city, vilade en ganska intensiv doft av kimchi över bakre delen av affären. Men oftast luktar det mer inbjudande i form av bullar. Kring lunchtid är detta ett välbesökt café, men framåt eftermiddagen kan man sitta med en bok i relativt lugn.

Sortiment hos Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm

På Akademibokhandeln är sortimentet enormt. Pocketavdelningen är stor nog att man lätt kan slarva bort en timme enbart där – och även utbudet av böcker på engelska är stort. Akademibokhandeln är smarta nog att ganska snart efter den stora entrén, ha ett bord med böcker som trendar på TikTok (säg den bokhandel eller bibliotek med omvärdskoll som inte har det nu för tiden). Under vårt besök frontas även Fire & Blood-böckerna tydligt och givetvis även nobelpristagaren Annie Ernaux

Vad som verkligen imponerar på oss är två saker: utbudet av studentlitteratur och barnavdelningen. Studentlitteratur är svårt att köpa ibland, man behöver den snabbt men nätbokhandlarnas leveranstid är ofta allt annat än skyndsam. Då är det skönt om man har tillgång till en bokhandel som Akademibokhandeln i Stockholm city. Här är utbudet brett och både litteratur till Komvux och universitetet finns att handla här.

Barnavdelningen är underbart inbjudande och lekfull. Här frontar man många böcker med framsidan utåt, vilket gör bokshopping med barn cirka hundra procent mycket enklare. Barn minns sällan boknamnet, men omslaget – så detta är ett perfekt upplägg. På barnavdelningen finns även sittplatser och en pysselhörna, så det är tydligt att även unga kunder är välkomna hit.

När ska man besöka Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan?

  • Om man ska handla böcker tillsammans med ett barn, barnavdelningen är underbar
  • Om man snabbt behöver få tag på studentlitteratur, utbudet är stort här
  • Om man inte riktigt vet vad man vill ha för bok, här finns mycket att välja på och personalen är både kunnig och hjälpsam

Betyg

Läge
9.5/10
Stämning i butik
8.5/10
Utbud av böcker
9/10
Läslust
9/10
Totalt
9.0/10

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

1 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.