Läs i rätt ordning: Rosengädda-serien

/
Cirka 1 minuts lästid

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Ingen skriver svensk feelgood fullt lika härligt som Emma Hamberg gör. Emma Hamberg är naturligtvis bra på mycket mer än feelgood (hennes kokböcker skrivna tillsammans med Anette Rosvall är fantastiska), men det är med hjärta och humor som hon tar sig an feelgoodgenren genom sin populära bokserie Rosengädda.

Vad handlar Rosengädda-serien om?

Böckerna om Rosengädda handlar om byn med samma namn och invånarna som bor där. I första boken får vi bland annat stifta bekantskap med kokboksfantasten Tessan, som sedan är den som står i centrum för resten av Rosengädda-serien.

I vilken ordning ska man läsa Rosengädda-böckerna?

Så här läser du Rosengädda-serien i rätt ordning:

  1. Rosengädda nästa! (bok 1)
  2. Larma, släcka, rädda i Rosengädda (bok 2)
  3. Vårjakt i Rosengädda (bok 3)
  4. Hjärtslaget i Rosengädda (bok 4)

Böckerna är en serie och allra bäst är det så klart att läsa dem i ordning, men det funkar faktiskt att läsa dem som fristående böcker också – även om vi å det varmaste rekommenderar att börja från allra första början, där vi får veta hur Tessan hittar till Rosengädda. Emma har berättat att det från början bara skulle bli tre böcker om Rosengädda, men att hon efter bok tre kände att historien inte riktigt var klar. Eftersom Hamberg kallar sig själv för en epilogälskare av rang, och säger att man skulle kunna se den fjärde boken som en 400 sidor lång epilog.

Finns böckerna om Rosengädda som ljudbok?

Ja, det finns dom. De är dessutom inlästa av Emma Hamberg själv, vilket är en fin bonus eftersom Emma är en fantastisk uppläsare.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

2 Comments

  1. Av en händelse började jag läsa Je m’appelle Agneta och vilken pärla! Lite som Britt-Marie var här, fast i Frankrike. Gillar verkligen Emma Hambergs ton och sätt att berätta. Så Rosengädda står absolut på läslistan. Tack för påminnelsen!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.