Besök: Adlibris Kungsgatan

/
Uppskattad lästid: 2 min
Adress:Kungsgatan 15, Stockholm
Öppettider:Mån-fre: 09.30-18.30
Lördag: 11-17
Söndag: 12-16
Café:Ja, Café Dignity
Hemsida:Adlibris
Tillgänglighet:Hiss till nedervåningen finns, god tillgänglighet inne i butiken för både rullstol och barnvagn.

Adlibris egen bokbutik ligger mitt i centrala Stockholm, på nedre delen av Kungsgatan. Lokalen utgörs av två våningar; gatuplan och källarplan. Direkt man stigit in genom dörrarna så känner man att man befinner sig i ett rum för läsning. Bord med högar av böcker möter upp, och väggarna är förstås klädda med bokhyllor från golv till tak.

Adlibris blandar sin bokförsäljning med att även ha ett utbud av andra produkter. Det finns spel, pyssel, en bokhandels obligatoriska hörna för anteckningsböcker och pennor, men också ett gansk stort utrymme för garn på nedervåningen. Pusselfantaster kan också hitta ett riktigt roligt urval av pussel hos Adlibris.

Precis till vänster om entrén finns Adlibris lilla café, Café Dignity. Hur man kunnat motstå chansen att döpa serveringen till något bokrelaterat är rätt obegripligt. Men miljön är ändå inbjudande och fikautbudet får också godkänt.

Sortiment hos Adlibris Kungsgatan

Vad gäller bokutbudet så sticker Adlibris ut på flera olika sätt. Att detta är en sajt, och därmed också en bokhandel, som hänger med i trender blir snabbt tydligt. Här finns titlar frontade som andra bokbutiker ofta inte ens har i lager. Det är befriande att Adlibris inte tänker finkultur först. Nej, här placeras romance och BookTok-favoriter långt fram helt skamlöst. Det här känns som en bokhandel där alla, oavsett läspreferenser, kan känna sig välkomna.

Adlibris har främst satsat på ett bra lager av böcker inom skönlitteratur, non-fiction samt barn och ungdom. Den som är ute efter ett mycket smalt ämnesområde, eller vill hitta kurslitteratur, får söka sig någon annanstans.

En hylla vi gillar riktigt mycket hos Adlibris, är den som visar upp populära bokserier utifrån författarnamn. För den som vill komma ikapp med läsningen av Kepler-böckerna, eller som blev sugen på Stieg Larssons och David Lagercrantz Millennium-serie, så finns dessa böcker tydligt uppradade. Urvalet av presenterade bokserier tyder på att de anställda i Adlibris bokbutik har bra koll på vad som är populärt just nu – oavsett om det är nysläppta titlar eller moderna klassiker.

När ska man besöka Adlibris fysiska butik?

 • Om man gillar pocket, Adlibris Kungsgatan har ett fantastiskt pocketutbud
 • Om man gillar garn, källarvåningen gränsar till att vara en hantverksbutik
 • Om man letar efter barnböcker, Adlibris har ett inspirerande utbud av böcker för barn och unga

Betyg

Läge
9/10
Stämning i butik
8/10
Utbud av böcker
8/10
Läslust
9/10
Totalt
8.5/10

Anna har sorterat in sig själv under "boknörd" sen barndomen, gillar att läsa snabbt och föredrar - trots annars stor digital närvaro - en klassik bok av papper att hålla i handen. Hon slukar allt från faktaböcker till true crime och historiska romaner, men har lite svårt att fastna för feelgood.

2 Comments

 1. Hej, idag ska jag få post från Adlibris.
  Vilken fin service, att få min almanack
  utanför min dörr!
  Sätter stort värde på det pga att jag är
  något funktionshindrad!

  Välkommen, och Tack på förhand!

  I All Vänlighet
  Rose-Marie Andersson

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.