Läs i rätt ordning: Pax-böckerna

//
Cirka 1 minuts lästid

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Pax är en oerhört uppskattad bokserie för barn. Böckerna om bröderna Viggo och Alrik är urban fantasy, vilket innebär att det är fantasyböcker som utspelar sig i stadsmiljö. Staden i fråga är Mariefred och fantasyelementen är hämtade från den nordiska mytologin och den svenska folktron. Här möter vi nordiska mytologiska väsen som maran, grimmen, näcken och en och annan uppretad myling.

För vilken ålder passar Pax-böckerna?

Den rekommenderade läsåldern är 9-12 år, men här får man som förälder gå lite på känn. Pax-böckerna är riktigt spännande och även som vuxen bjuder de på rejäl pulshöjning emellanåt (vi rekommenderar dem varmt även till vuxna – du kommer inte ångra dig).

Måste man läsa Pax-böckerna i rätt ordning?

Ja, du ska läsa böckerna i rätt ordning. Det är tio böcker i Pax-serien och de bygger på varandra. De är med andra ord inte fristående och det händer mycket med utvecklingen av karaktärerna under seriens gång. Inte minst bygger böckerna upp mot en otroligt spännande final.

Så läser du Pax-böckerna i ordning

Bokserien Pax består av tio böcker och de ska läsas i följande ordning:

  1. Nidstången
  2. Grimmen
  3. Mylingen
  4. Bjäran
  5. Gasten
  6. Näcken
  7. Pestan
  8. Vitormen
  9. Maran
  10. Draugen

Finns det bilder i Pax-böckerna?

Böckerna, som är skrivna av Ingela Korsell och Åsa Larsson, har otroligt snygga illustrationer av Henrik Jonsson. Jonsson har en lång och imponerande meritlista och har tecknat mycket för amerikanska serietidningar som Batman och Suicide Squad. Men Pax är inte några regelrätta bilderböcker, utan snarare romaner med illustrationer.

Finns Pax-böckerna som ljudbok?

Jajemensan, Pax-böckerna finns inlästa av Morgan Alling som gör ett strålande jobb genom att ge lite extra krydda till impar och andra varelser med sitt breda röstregister. Ljudböckerna passar perfekt att lyssna på tillsammans hela familjen om man ska ut på en bilresa, eller varför inte lyssna på dem om kvällen – perfekt om man är för trött för att själv gestalta karaktärerna genom högläsning (även om Pax naturligtvis är perfekta som högläsningsböcker också).

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.