Läs i rätt ordning: Colleen Hoovers böcker

///
Uppskattad lästid: 3 min

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Nej men vänta, tänker ni nu. Inte behöver man väl läsa Colleen Hoovers böcker i någon särskild ordning? Svaret är ja och nej. Vissa av hennes böcker är helt fristående, men hon har även gett ut flera olika serier, som bäst läses i ordning. Hoover är en så pass flitig författare att det faktiskt gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska försöka nysta ut vilka böcker som ska läsas i vilken ordning.

Colleen Hoover har gett ut över 20 böcker, men bara en handfull finns översatta till svenska. Om vi får gissa kommer det säkert bli fler svenska översättningar. Det finns nämligen ingen författare som trendar så mycket, som Hoover har gjort senaste åren. TikTok älskar henne och när TikTok älskar en författare, då blir de snart ett fenomen. Ja, och så får vi naturligtvis inte glömma den kommande releasen av: ”It starts with us” (svensk titel: ”Det börjar med oss”). ”Det börjar med oss” är nämligen uppföljaren till vrålsuccén och TikTok-fenomenet: ”Det slutar med oss” (engelsk titel: ”It ends with us”).

Läs i rätt ordning: Colleen Hoovers böcker

Colleen Hoover: Slammed-serien

Denna bokserie inleds med Colleen Hoovers debutbok ”Slammed”. Två unga personer möts och känner en omedelbar samhöringhet med varandra. Men kort efter deras första dejt, upptäcker de något som gör att relationen tvärbromsar. Serien består av tre böcker.

 1. Slammed
 2. Point of retreat
 3. This Girl

Slammed-serien finns inte översatt till svenska. Kul kuriosa är dock att Hoover faktiskt gav ut ”Slammed” 2012 genom självpublicering utan några större hopp om att den skulle slå. Men på grund av uppmärksamheten den fick hos bokbloggare, tog sig boken in på New York Times Bestseller List.

Colleen Hoover: Hopeless-serien

Ibland är det svårt att veta vad som är värst: lögnerna eller sanningen? Det inser Sky Davis när hon träffar Dean Holder. En kille med ett rykte som konkurrerar med hennes eget och en kuslig förmåga att framkalla känslor hos henne som hon aldrig tidigare har haft. Han skrämmer henne och fängslar henne, allt inom loppet av deras första möte. Serien består av fem böcker, men inte heller dessa finns översatta till svenska.

 1. Hopeless
 2. Losing Hope
 3. Finding Cinderella
 4. All your perfects” – svensk titel: ”Dina perfekta sidor” (släpps på svenska 17 maj 2023)
 5. Finding Perfect

Colleen Hoover: Maybe Someday-serien

Sydney är tjugotvå år gammal och har ett fantastiskt liv: Hon går på college, har ett fast jobb, är kär i sin underbara pojkvän Hunter och bor tillsammans med sin bästa vän Tori. Men allt förändras när hon upptäcker att Hunter är otrogen mot henne – och hon måste bestämma sig för vad hon ska göra nu. Denna serie består av tre böcker. Bok ett kan läsas för sig, bok två är en spin-off som kan läsas separat medan bok tre kräver att man har läst bok 1 och 2 för att hänga med.

 1. Maybe Someday
 2. Maybe Not
 3. Maybe Now

Colleen Hoover: It ends with us/Det slutar med oss-serien

”Det slutar med oss” är, om jag får killgissa, världens mest recenserade bok. Detta beror naturligtvis på TikTok, där taggen för ”It ends with us” lever ett eget liv och boken ständigt når nya läsare. Den 18 oktober släpps uppföljaren ”It starts with us” på engelska och den 14 november släpps den på svenska (Det börjar med oss).

Lily har inte alltid haft det lätt, men det har aldrig hindrat henne från att arbeta hårt för det liv hon vill ha. Hon har kommit långt från den lilla staden i Maine där hon växte upp – hon har tagit examen från college, flyttat till Boston och har just startat ett eget företag. Så när hon träffar och faller för neurokirurgen Ryle Kincaid verkar allt i Lilys liv plötsligt nästan för bra för att vara sant.

 1. It ends with us”, svensk titel ”Det slutar med oss
 2. It starts with us”, svensk titel ”Det börjar med oss

Colleen Hoover: Fristående böcker

Även om flera av de böcker Hoover har skrivit som del av ovanstående serier, faktiskt också går utmärkt att läsa som fristående böcker, är det följande böcker som är helt fristående. I alla fall än så länge.

 1. Ugly Love (2014) – svensk titel: ”Förbannade kärlek
 2. Confess (2015)
 3. November 9 (2015) – svensk titel: ”9 november” (släpps på svenska 1 mars 2023)
 4. Without Merit (2017)
 5. Verity (2018)
 6. Heart Bones (2020)
 7. Layla (2020)
 8. Reminders Of Him (2022) – svensk titel: ”Minnen av honom

När släpps ”It starts with us” (svensk titel: ”Det börjar med oss”)?

Uppföljaren till den ändlöst populära ”Det slutar med oss” heter ”Det börjar med oss” och släpptes på svenska den 14 november 2023. På engelska släpptes den några veckor tidigare, den 18 oktober 2023. Gråter man lika mycket som man gör till första boken? Ja på ett ungefär, skulle jag säga.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

1 Comments

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.