Läs i rätt ordning: Game of Thrones

/
Cirka 1 minuts lästid

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Många åsikter existerar om de 8 säsongerna av den mycket uppmärksammade tv-serien Game of Thrones. Eller, framför allt om den sista säongen och tv-seriens slut. Men man ska inte döma en bok efter dess film eller tv-serie.

Efter att tv-serien ”House of the Dragon” släpptes, som utspelar sig i samma universum som Game of Thrones men 200 år tidigare, har intresset för George RR Martins böcker i serien ”En saga om is och eld” återuppväckts.

Måste man läsa Game Of Thrones-böckerna i rätt ordning?

Ja det måste man. Böckerna är absolut inte fristående och kommer bli helt obegripliga om man inte läser dem i rätt ordning.

Så läser du Game Of Thrones-böckerna i ordning

Det här är rätt ordning av George RR Martins ”A Song of Ice and Fire”-böcker:

  1. Kampen om järntronen
  2. Kungarnas krig
  3. Svärdets makt
  4. Kråkornas fest
  5. Drakarnas dans

Två delar till har utannonserats, del 6 – ”Winds of Winter” och del 7 – ”A Dream of Spring”. Det finns dock inga planerade utgivningsdatum för dessa böcker än.

Vilken bok bygger tv-serien ”House of the Dragon” på?

HBO-serien ”House of the Dragon” bygger på boken ”Eld & blod: Historien om huset Targaryen” av George RR Martin. Boken är uppdelad i två delar:

  1. Eld & blod: Historien om huset Targaryen – del 1
  2. Eld & blod: Historien om huset Targaryen – del 2

För vilken ålder passar Game of Thrones-böckerna?

Funderar man på att låta sitt fantasy-intresserade barn läsa Game of Thrones-böckerna så bör man tänka ett varv till. Innehållet är långt ifrån barntillåtet och kräver en viss mognad av läsaren. Exakt vilken ålder som är lämplig är därför individuellt. Men från cirka 15 år är en bra indikation.

Anna har sorterat in sig själv under "boknörd" sen barndomen, gillar att läsa snabbt och föredrar - trots annars stor digital närvaro - en klassik bok av papper att hålla i handen. Hon slukar allt från faktaböcker till true crime och historiska romaner, men har lite svårt att fastna för feelgood.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.