Läs i rätt ordning: Familjen Bridgerton

//
Uppskattad lästid: 2 min

Romance är en oerhört populär genre och särskilt romance som utspelar sig i historisk miljö – man skulle kunna kalla det för OG-romance. Men frågan är om någon bokserie inom denna genre slagit lika stort de senaste åren som böckerna om familjen Bridgerton? Inte vad vi kan komma på.

Nu ska det ju sägas, att Bridgerton fått extra draghjälp av Netflixserien med samma namn. Men redan innan Netflix gav oss lidelsefull romance i London på 1800-talet, var böckerna om Bridgerton redan en enorm framgång.

Hur många Bridgerton-böcker finns det?

Varje bok om Bridgerton kretsar kring ett av de åtta syskonen: Daphne, Anthony, Benedict, Colin, Eloise, Francesca, Hyacinth och Gregory, och hur de möter kärleken med stort K – även om vägen dit naturligtvis alltid är slingrig och kantad av både intriger, längtan efter makt och status, samt en god dos klasskamp.

Utöver de åtta huvudböckerna, har även varje syskon en så kallad epilog. I de flesta böcker brukar epilogen komma sist i boken – likt ett avslutande kapitel. Men i Bridgerton-serien har dessa publicerats som egna noveller. För att knyta ihop säcken efter varje bok, rekommenderar vi att man läser epilogen efter respektive bok.

Det finns alltså 16 Bridgerton-böcker sammanlagt. Åtta romaner och åtta kortare epiloger.

Måste man läsa Bridgerton-böckerna i rätt ordning?

Böckerna är fristående, men vill man njuta fullt ut (och det vill man), läser man dem så klart helst i ordning. Och epilogerna ska naturligtvis läsas efter boken den hör i hop med.

Så läser du Bridgerton-böckerna i rätt ordning

 1. En annorlunda allians
 2. En oväntad förälskelse
 3. En förtrollande hemlighet
 4. En oundviklig längtan
 5. Ett minnesvärt frieri
 6. En oemotståndlig frestelse
 7. En oförglömlig kyss
 8. Ett livsavgörande ögonblick

Så läser du Bridgerton-böckerna + epilogerna i rätt ordning

 1. En annorlunda allians
 2. Daphnes epilog
 3. En oväntad förälskelse
 4. Anthonys epilog
 5. En förtrollande hemlighet
 6. Benedicts epilog
 7. En oundviklig längtan
 8. Colins epilog
 9. Ett minnesvärt frieri
 10. Eloises epilog
 11. En oemotståndlig frestelse
 12. Francescas epilog
 13. En oförglömlig kyss
 14. Hyacinths epilog
 15. Ett livsavgörande ögonblick
 16. Gregorys epilog

När kommer säsong 3 och 4 av Familjen Bridgerton på Netflix?

Netflix har inte gått ut med några officiella datum för säsong 4, men säsong 3 hade premiär i maj 2024. Mellan säsong 1 och 2 var det ungefär ett år, men mellan säsong 2 och 3 dröjde det två år. Säsong 3 har att skakat runt ordningen på böckerna lite. Säsong 3 fokuserar nämligen på Colin och Penelope aka Lady Whistledown, istället för Benedict som bok 3 handlar om, även om Benedict får mer spelrum i säsong 3 än vad han haft i tidigare säsonger. Dessutom har säsong 3 fokuserat på Francesca, om än inte i samma utsträckning som på Penelope och Colin. Mellan säsong 2 och 3 hade även spin-offen ”Queen Charlotte premiär”. Men räkna med att det kan dröja 2 år innan vi möter Bridgertons igen.

Artikel uppdaterad i juni 2024

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.