Recension: ”Making wishes at Bay View” av Jessica Redland

/
Uppskattad lästid: 2 min

Förra sommaren betade jag raskt av alla böcker i Jessica Redlands serie om Hedgehog Hollow. Jag nämnde i min recension av första Hedgehog Hollow-boken, att hon även har skrivit en serie som går under namnet ”Welcome to Whitsborough Bay” och att jag sannolikt snart skulle kasta mig över även denna serie. Det tog ett tag. Men eftersom mars har varit en alldeles särdeles grå och trist månad, behövde jag lite feelgood i mitt liv för att pigga upp. Valet föll på ”Making wishes at Bay View”, vilket är den första delen i ”Welcome to Whitsborough Bay”-serien.

Lycklig på jobbet men olycklig i kärlek

Callie älskar sitt jobb på ett äldreboende, men kärlekslivet är en annan historia. Hon har alltid dragits till äldre män och Tony är inget undantag. Callie själv är 25 medan Tony är 45. Åldersskillnaden i sig är inte ett problem, men hans attityd är onekligen det. De har varit tillsammans i nästan ett år men aldrig varit ute på dejt, inte gått på restaurang eller promenerat längs stranden – och det är inte som om Callie inte försökt. Men när Tony väl sladdar hem till henne, mellan tjänsteresorna, är han bara intresserad av sex och hämtmat. Och att kommentera hennes kropp på sätt som sårar Callie. Hon ger nästan upp på kärlek helt, tills hon träffar den nyanställde trädgårdsmästaren på äldreboendet.

Men nu är ju detta en roman av Jessica Redland. Så naturligtvis är det inte med vind i seglen som Callie och hennes nya kärlek inleder sin relation. Tvärtom. Här finns det otroligt bittra krafter som motarbetar dem från alla fronter. Bittra och rätt aggressiva. Så pass aggressiva att jag själv är på väg att ringa polisen och anmäla somliga, tills jag inser att det är en bok jag befinner mig i.

Jakten på lycka under ålderns höst

En pärla är dock Ruby. Ruby är en av de boende på Callies jobb. Med ett förflutet som cirkusartist, dansare och skådespelerska, ruvar hon på ett minst sagt färgglatt förflutet. På ytan verkar det som att hennes ungdom består av idel lyckliga minnen, men när Rubys väninna finner kärleken på äldre dar, visar det sig att det finns ett krossat hjärta som under många år har tryckts undan. Callie bestämmer sig för att hjälpa till.

”Making wishes at Bay View” av Jessica Redland har samma ton och fart som böckerna om Hedgehog Hollow. Precis som i Hedgehog Hollow kantas varje framgång av minst tio motgångar och man kan nästan misstänka att Redland stött på en hel del kassa människor i sitt liv, med tanke på hur många vidriga karaktärer hon lyckas skriva in i sina böcker. Men eftersom Redland till syvende och sist är en feelgood-författare vinner naturligtvis de goda, detta gäller inte bara i Hedgehog Hollow, utan även i Whitsborough Bay (som förövrigt är en fiktivt stad som figurerar friskt i även Hedgehog Hollow-serien).

Betyg

Härligt att återse Whitsborough Bay
9/10
Provocerande antagonister
10/10
Bladvändarvänlig
9/10
Feelgood i slutändan
9/10
Totalt
9.3/10

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.