Lista: 10 bästa böckerna om tarot

Uppskattad lästid: 3 min

Vi använder oss av affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får vi provision på ditt köp. Det kostar inte dig något extra.

Har du också förtrollats av tarotläsare på instagram och TikTok? Kanske har du till och med köpt din första tarotlek och sitter där med handfallen med 78 kort som du inte har den blekaste aning om hur de ska användas. Hur lägger man egentligen tarot? Oroa dig inte, vi har hittat de bästa böckerna om tarot: allt från de kortfattade och lätta för den som snabbt vill komma igång, till de som lär dig på djupet.

Och du, försök inte lära dig alla kort utan till – bläddra i böckerna, kolla på bra hemsidor och dra ett kort om dagen och fokusera enbart på det. Då kommer det gå snabbare än vad du tror, att lära dig läsa tarot.

Så vilken är den bästa tarotboken? Låt oss guida dig till den bästa boken om tarot för din nivå.

1. Modern Tarot av Michelle Tea

Michelle Tea applicerar kortens betydelse på händelser ur hennes egna liv, vilket gör tarotkorten enkla att förstå ur ett modernt vardagsperspektiv. Tea går även igenom kortens symbolik samt kryddar varje kort med en ritual eller två för att på bästa sätt jobba med kortet du dragit.

2. The Easiest Way to Learn the Tarot – Ever!! av Dusty White

Dusty White leder dig genom övningar med fokus på att lära dig tolka tarotkort på ett intuitivt sätt. Att läsa intuitivt, innebär att du inte behöver memorera innebörden av alla 78 korten. Du lär dig istället titta på symboliken och tolka korten med den berömda magkänslan.

3. Kitchen Table Tarot av Melissa Cynova

Här har vi en modern klassiker när det kommer till tarot, avslappnat tilltal och tydlig indelning av korten – i denna bok går Cynova igenom alla ess, tvåor, treor och så vidare för sig – alltså i nummerordning snarare än per svit.

4. Seventy-Eight Degrees of Wisdom av Rachel Pollack

Pollacks gedigna bok om tarot är något av en insistution. Den har närmare 40 år på nacken och är på sin tredje upplaga nu. Denna bok kan vara överväldigande i början, men vill man bygga sig ett rejält tarotbibliotek är denna nära nog ett måste.

5. Everyday Tarot: Unlock Your Inner Wisdom and Manifest Your Future av Brigit Esselmont

Om du brukar googla tarotkortens mening, är sannolikheten hög att du stött på Brigit Esselmont, som är kvinnan bakom den rasande populära sajten Biddy Tarot (rekommenderas varmt). Denna bok kombinerar tarot med en touch av självhjälp och passar bäst om du redan hunnit bekanta dig en smula med korten.

6. The Ultimate Guide to Tarot Card Meanings av Brigit Esselmont

Ännu en bok av Brigit Esselmont men som istället kommer passa den totala nybörjaren. Här förklarar Esselmont pedagogisk vad de olika korten representerar.

7. How to Deal: Tarot for Everyday Life av Sami Main

Mains bok dyker rakt in i väldigt kortfattade beskrivningar av respektive kort. Denna bok är rolig och oerhört lätt att ta till sig. Passar perfekt för nybörjaren som har dåligt tålamod.

8. The Only Tarot Book You’ll Ever Need av Skye Alexander & Mary Shannon

En härligt färgsprakande bok med ett tilltal som gör tarot begripligt för både den totala nybörjaren och för den som inte uppskattar böcker med långa textstycken.

9. Jolanda den Tredje : tarot och häxkonst av Rosie Björkman

Här har vi något så unikt som en bok om tarot (och häxkonst) skriven på svenska. Jolanda den Tredje (Rosie Björkman) är Sveriges mest kända häxa och hon jobbar från vattentornet i Solna (jag är akut avundsjuk). Vill man, kan man komplettera med Jolanda den Tredjes ega tarotlek. Både hennes tarotkort och bok är illustrerade av ingen mindre än Hans Arnold (som bland annat illustrerat Astrid Lindgrens ”Allra käraste syster”).

10. Tarot : lär dig att tolka korten av Kim Arnold

Denna bok om tarot på svenska hittar du på de allra flesta bibliotek. Det är en bra och noggran genomgång av tarotkorten, och vad den saknar i charm får man igen i att den är översatt till svenska. Många lär sig gärna tarot med hjälp av engelska böcker, men vill man vara säker på att språket inte utgör ett hinder är denna tarotbok på svenska ett bra alternativ.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.