Så hittar du tillbaka till ditt läsflow

/
Cirka 1 minuts lästid

Brukade du läsa böcker på löpande band? Upptäcker du att biblioteksböckerna måste lämnas åter utan att du ens hunnit öppna dem? Du har kanske helt enkelt tappat ditt läsflow. Det händer oss alla – ibland under en kortare period, men ibland känns det som om man aldrig ska hitta tillbaka till läslusten. Universitetsstudier, bebisar, karriären – det finns många saker som pockar på ens uppmärksamhet. Men det går att hitta tillbaka till läsflowet. Vi tipsar hur!

Hitta ditt läsflow 1. Läs tio minuter per dag. Kanske vid läggdags istället för att skrolla? 2. Välj inte "finlitteratur" bara för att någon annan tycker det - välj en bok som DU är sugen på. 3. Känns skönlitteratur motigt? Läs en faktabok eller ett seriealbum! 4. Svårt att fokusera på att faktiskt läsa? Börja lyssna på ljudböcker. 5. Återupptäck gamla favoriter. Det finns inget som säger att man inte kan läsa en bok flera gånger.

Hitta ditt läsflow – så gör du!

 1. Läs tio minuter per dag. Kanske vid läggdags istället för att skrolla?
  Ja, vi vet! Det är härligt att skrolla när man lagt sig tillrätta i sängen. Men testa att läsa i tio minuter istället, det är härligt det också.
 2. Välj inte ”finlitteratur” bara för att någon annan tycker det – välj en bok som DU är sugen på.
  Snark. Varför lägga tid på att läsa böcker som klassas som finlitteratur om man inte känner för det. Fram med en mysig feelgood eller en rapp YA-bok. Alla böcker är fina böcker.
 3. Känns skönlitteratur motigt? Läs en faktabok eller ett seriealbum!
  Det finns så många bra seriealbum. Börja botanisera på ditt lokala bibliotek och häpna över en helt ny värld som öppnar sig för dig.
 4. Svårt att fokusera på att faktiskt läsa? Börja lyssna på ljudböcker.
  Prisad vare ljudbokens namn. Perfekt när man lagar mat eller diskar eller viker tvätt. Och vägen till jobbet har definitivt blivit 100 procent trevligare sedan ljudboken kunde dränka ut alla ljud som störde oss när vi läste pappersböcker.
 5. Återupptäck gamla favoriter. Det finns inget som säger att man inte kan läsa en bok flera gånger.
  En favoritbok kan bli som en gammal god vän och är ett perfekt sätt att smyga igång med en läsvana som blivit lite blyg av sig.

Katarina gillar både en pigg feelgood och en dyster dystopi. Hon har poddat om böcker i flera år och ser nu fram emot att gräva ned sig riktigt djupt i bokrecensioner av allt från kiosklitteratur till klassiker.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.